Μετά την Siri έρχεται το Viv

H Viv επιδιώκει να γίνει ο απόλυτος ψηφιακός βοηθός, σημαντικά πιο εξελιγμένος από την Siri ειδικά στο επίπεδο της συζήτησης με τον άνθρωπο. 

Το ένα τρίτο της ομάδας που έχει εξελίξει την Siri αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο startup, το Viv, με σκοπό του την εξέλιξη ενός ικανότερου ψηφιακού βοηθού με περισσότερες δυνατότητες αλληλεπίδρασης με τον άνθρωπο. Η Apple αγόρασε τη Siri το 2010 με σκοπό της να ενσωματώσει τον ψηφιακό βοηθό στο iOS. H ομάδα που είχε δημιουργήσει την σχετική τεχνολογία δημιούργησαν τη Viv Labs, με χρήση πιο εξελιγμένης τεχνητής νοημοσύνης.

Στις 9 Μαΐου, θα γίνει η πρώτη επίδειξη της χρήσης της τεχνολογίας των Viv Labs, με την ψηφιακή βοηθό να κλείνει ταξί, να παίζει μουσική, να κάνει αναζήτηση στον Ιστό, να μιλά για τον καιρό και να φροντίζει για την παραγγελία ειδών απαραίτητων για το νοικοκυριό. Οι δημιουργοί του Viv υπόσχονται ότι ο ψηφιακός βοηθός τους θα μπορεί να βελτιώνεται με τον καιρό, προσφέροντας ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Μάλιστα, σύμφωνα με το The Next Web, το Viv θα μπορεί να δημιουργεί τον δικό του κώδικα προκειμένου να εκτελεί με επιτυχία μία λειτουργία που ζητά ο χρήστης.

Μένει να δούμε στην πράξη το τι θα μπορεί να κάνει σε αυτή τη φάση το Viv.

Τα επιτεύγματα της Huawei

Μια μπαταρία κινητού τηλεφώνου χωρητικότητας 3000mAh μπορεί να φορτίσει μέχρι 48% σε 5 μόλις λεπτά και να υποστηρίξει κλήσεις διάρκειας 10 ωρών από Huawei smartphones.

Η τεχνολογία αιχμής στις μπαταρίες για άμεση φόρτιση χρησιμοποιεί ανοδικά υλικά νέας μοριακής δομής. Ο χρόνος φόρτισης είναι 9 φορές ταχύτερος από τις συνηθισμένες μπαταρίες, ενώ η ενεργειακή πυκνότητα και η μακροβιότητα της μπαταρίας δεν επηρεάζονται, γεγονός που επιλύει το πρόβλημα των smartphones για εργασία σε σύντομο χρόνο.

Επιπλέον, η Huawei διεξάγει έρευνες σχετικά με την μεταρρυθμιστική τεχνολογία στον τομέα της μπαταρίας με υλικό το γραφένιο. Τον Οκτώβριο του 2015, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στη Μ. Βρετανία για να μελετήσουν από κοινού την εφαρμογή του γραφένιου και να αναπτύξουν μαζί την επόμενη γενιά τεχνολογίας υψηλής αξίας στην ICT βιομηχανία. Στο εγγύς μέλλον, η Huawei θα κάνει τη διαφορά στον τομέα του γραφένιου.

Εκτός από τον τομέα της μπαταρίας, η Huawei θέτει τον πήχη ψηλότερα στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), 5G, βίντεο κλπ. Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό, η Huawei έχει αποκτήσει βαθιά γνώση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. Έχει εφεύρει την πιο προηγμένη μηχανή Νευρωνικής Ανταπόκρισης στον κόσμο, έχει κυκλοφορήσει το πρώτο μοντέλο που ανταποκρίνεται σε εντολές, έχει εφεύρει την μηχανή Νευρωνικής Μετάφρασης, που υποστηρίζει τη μνήμη και έχει κορυφαίες μεταφραστικές δυνατότητες.

Στην τεχνολογία κινητής επόμενης γενιάς, η Huawei έχει ήδη το προβάδισμα στον πρωτοποριακό τομέα του 5G, συνεισφέροντας τα μάλα στη σχετική βιομηχανία. Ήταν η πρώτη που λάνσαρε ασύρματες τεχνολογίες 5G ενώ διεξήγαγε σχετικό τεστ ευρείας κλίμακας σε εξωτερικό χώρο το περασμένο έτος στη Chengdu, με ταχύτητα πάνω από 3.6Gbps. Η Huawei δεν έχει φέρει απλώς την επανάσταση σε διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες, αλλά έχει κάνει έρευνες για την ασφάλεια του 5G και έχει σχεδιάσει νέες ρυθμίσεις ασφαλείας για το 5G.

Σχετικά με τα βίντεο, η Huawei ενδυναμώνει την βασική ICT έρευνα στους τομείς του ultra-high-definition και του mobile βίντεο. Έχει παράσχει την απαραίτητη τεχνολογική υποστήριξη για την αναπαραγωγή βίντεο 4Κ και υψηλής ταχύτητας. Παράλληλα, στον τομέα της επιτήρησης, έχει επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης 4Κ ultra-high-definition βίντεο στο τρέχον δίκτυο για να διαθέσει μετάδοση βίντεο επιτήρησης ποιότητας ultra-high-definition.

Η αξιοσημείωτη απόδοση της Huawei επωφελείται από την εστίαση της εταιρίας σε έρευνα και ανάπτυξη. Η Huawei σταθερά επενδύει το 10% των ετησίων εσόδων της σε έρευνα και ανάπτυξη. Αυτό εξηγεί το γεγονός ότι βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τις αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, με 3.898 αιτήσεις το 2015.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, η Huawei κατοχύρωσε 50.377 πατέντες συνολικά, με 52.550 αιτήσεις στην Κίνα και 30.613 αιτήσεις διεθνώς. Εξ αυτών, το 90% αφορά εφευρέσεις. Η προσοχή που δίνει η εταιρεία στην πνευματική ιδιοκτησία θα την βοηθήσει να πορευτεί με μεγαλύτερη ευκολία και σταθερότητα έναντι του ανταγωνισμού, για τα ερχόμενα 10 και 20 χρόνια.

Iphone 6S PLUS

Από την πρώτη στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις το iPhone 6s, θα καταλάβεις ότι δεν έχεις ξαναζήσει παρόμοια εμπειρία. Με ένα μόνο πάτημα η τεχνολογία 3D Touch σού επιτρέπει να κάνεις περισσότερα από ποτέ. Το Live Photos διατηρεί τις αναμνήσεις σου ολοζώντανες. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Περιεργάσου λίγο το iPhone 6s και θα διαπιστώσεις ότι πίσω από κάθε λεπτομέρεια κρύβεται μια καινοτομία.